Rondreis Newfoundland

  • Gerty

    Hallo,

    Wie heeft informatie/tips over een rondreis in Newfoundland. Wij willen hier in juni 2011 naar toe gaan.

    Alvast dank.

    Grs Gerty

  • Berry

    Hoi Gerty,

    Bv.

    Dag 1 aankomst Halifax.

    Dag 2 Halifax - Kejimkujik National Park (175 km)

    Dag 3 Kejimkujik National Park - Digby - Wolfville (160 km)

    Dag 4 Wolfville -Margaree (400 km)

    Dag 5 Margaree - Sydney (300km)

    Dag 6 Sydney - Liscomb/Salmon River (260 -400 km)

    Dag 7 terug naar Halifax (200 - 60 km)

    Dit is alleen een reis naar en in Nova Scotia van een week,zoals de meeste mensen het doen,die alleen een korte vakantie boeken naar Nova Scotia.Ook zie je de belangrijkste bezienswaardigheden aldaar.

    Deze rit voert je over het hele eiland.

    Je kunt het natuurlijk aanvullen met reizen naar Newfoundland,New Brunswick en Prince edward Island,Quebec of Ontario,etc.

    Ik stuur je nog info op!

    Gr,

    Berry

  • Peter W

    Op 2juli2010 voeren we van Sydney,NS naar Port aux Basque's,NL (verheug je niet op een copieuze maaltijd aan boord) waar we 20 dagen bleven (tekort). Newfoundland is groot en verlaten. 485.000 mensen op 136.000 km**2. Ned = 16.607.000 op 41.526. Sinds 1951 onderdeel van Canada. Het prima wegennet is net 30 jaar oud (Roads for Rails) en de vele communities (1.000+) waren meestal minder dan 300 mensen. De kans dat je niet met familie trouwde, was klein. De militaire invloed is immens, zelfs na 50jaar nog herkenbaar aan de lokale welvaart. Belangrijkste (enige) bron van inkomsten was: visvangst en dat was lang (100 jaar) geleden al een aflopende zaak. Nu het belangrijkste onderwerp van gesprek: de Jappaners, Koreanen en Russen die hun vis stelen (in de Internationale wateren). Ze kennen hun geschiedenis niet.

    Newfoundland was onze bestemming wegens de Trans Atlantische verbindingen, per Telegaaf kabel, de Marconi zenders en vliegtuig. Deze musea (tot op Fogo island toe) zijn uitsluitend zomers open want de musea worden bemensd door schooljeugd met een zomerbaan. Van de gesprekken met hen kreeg je tranen in de ogen. In Heart's Content is het museum in het v.m. CableHouse (de oude kabels kun je nog zien liggen in het water). Ze weten er niks van. Zowel in Bay Roberts als Heart's Content zijn musea over de kabel. Een uurtje rijden. De jeugd weet van het andere museum niks af en is er zeker nooit geweest.

    In Middle Cove staat een gedenkbord over de TA Cable van 1953 naar Cornwall,UK. 15.252 mile long!!!! Ook het museum in de Town of Logy Bay geeft dezelfde afstand. Die mensen denken echt dat die kabel via de Zuid Pool getrokken is.

    In Red Bay zaten 24 kinderen op school. Van 6 tot 18 jaar terwijl de preschool ook in hetzelfde gebouw zat. 14 jaar naar hetzelfde gebouw! Mijn vrouw (v.m. lagere school juffrouw) zegt dan: en als je nu een kind bent dat gepest wordt, waar moet je dan heen? 10 leerkrachten en op de prom mag je 15 familieleden meenemen. Een grote school in NL was 120 leerlingen.

    In Daniels Harbour mag je het: Nurse Bennet Heritage House niet missen. Geeft goed aan hoe geisoleerd NFLD was. En verstoken van elke medische zorg. De Anse Aux Meadows “Viking village” is aardig door de tour

    Als je het schiereiland van Colinet via Saint Bride's naar Placentia rijdt, hoef je zeker niet meer naar de Great Ocean road in Austrlia. Dit is mooier. Ook hier: NFLD is beladen met geheimen. Veel grote en/of hoge antenne's waarvan niemand weet wat het is. Er staat Loran-C (de laatste dagen) maar de meeste antennes zijn niet thuis te brengen.

    Wij zijn geweest en genoten. Maar we gaan niet meer terug: het geeft geen vakantiegevoel. Vanaf Fogo Island hielden de hotels zo'n beetje op en moest je in B&B slapen gedreven door halve en hele crooks, niks voor ons. Alle restaurants worden bevoorraad door 1 caterer (denken we) en na een paar dagen ken je de armetierige menukaart wel uit je hoofd. Wij eten geen Moose (of ander wild) en dan blijft er niet veel over. Labrador was gelukkig een stap terug in civilisatie. Nog meer verlaten maar hotels en goed eten.

  • Ton

    Hoi Gerty

    als je het verhaal leest van Peter W kun je volgens ons beter Nova Scotia doen, zoals Berry al schrijft jekunt er zelfs een korte route van maken om toch een groot deel te zien.

    Wij hebben dit jaar Nova Scotia en Pei gedaan, Het is een onverwacht prachtige reis geworden en we snappen niet waarom meer Nederlanders dit gebied nog niet hebben ontdekt.

    Korte vliegreis, met een overstap in IJsland, waar je heerlijk even de benen kunt strekken en door naar Halifax.

    Lees ons reisverslag maar eens op:

    www.truton.info

    Ton

  • Bennie S

    Hier ook al eens naar toe geweest met een kampeerauto, ze hebben wel verrekt weinig campingsB)

  • Marjo Jongen

    Newfoundland is een jewel in the crown van Canada. Een must voor de echte natuurliefhebben ! Inderdaad een menukaart met maar een pagina maar je leeft van het (arme) land en geniet van het “gewone” Medio juni is een goede tijd om ijsbergen te zien. Doordat wij onze overnachtingspunten op hoger gelegen B&B's hadden gepland, konden wij vaak nog tegen sunset genieten van voorbij drijvende ijsbergen. Tegen de avond hebben wij een sunset whalewatchingtour gemaakt. een belevenis, heel veel walvissen, zeehonden, vogels en ijsbergen. Met een drijf/isolatiepak, haarband/muts en fototoestel zijn wij uren op zee geweest en dit heeft een diepe indruk achter gelaten. Schitterende NP's, idyllische vissersplaatsjes, arches, vuurtorens. er is zoveel te zien en dan niet te vergeten het vele wildlife en vogelsreservaten. Meteen naar St.John's vliegen en dan 3 weken uittrekken. Met een goede weersvoorspelling zeker ook de South Coasrtal Drive in Labrador rijden ! In Red Bay zijn wij de hele dag met een ranger van parks Canada op pad geweest en hezijn wij veel te weten gekomen over de walvisvaarders, hun leefomstandigheden e.d. wil je verder via de onverharde weg, neem dan zeker een 4wheel drive zodat je ook met minder goed weer, door kunt naar Cartwright. Bij ons sloeg het weer dusdanig om dat dit geen optie was. De 3 weken hebben wij volop genoeten van super mooi weer, met zelfs 28gr in St. John's airport. kijk even voor ons reisversalg: www.masejoreizen.com

  • Gerty

    Hallo Ton,

    Vorig jaar zijn we in sept/okt enkele weken in Nova Scotia geweest. Inderdaad de moeite waard om te bezoeken! Volgende jaar gaan we weer met Iceland-air naar Halifax en vertrekken van daar uit naar Newfoundland. Je verslag heb ik met plezier gelezen.

    Grs Gerty

  • Gerty

    Hallo,

    Ik heb jullie reisverslag gelezen, prachtige reis en zeer zeker de moeite waard om ideeën uit te halen. Bedankt voor de link!

    Grs Gerty