route + campgrounds regelen

  • Jeroen

    Hallo allemaal,

    ​mijn vrouw en ik gaan 23 augustus tm 15 september naar west canada. Nu hebben we gisteren de tickets geboekt, en een camper wordt voor ons 5 dagen vast gehouden, zodat als we hem bevestigen binnen 5 dagen ook zeker hebben.

    de route die we willen rijden is .   Heeft iemand aanbevelingen of ervaringen of deze route zo te doen is?1Amsterdam-Vancouver2Vancouver-camper ophalen - Manning Provincial Park3Manning Provincial Park 4Manning Provincial Park -Kelowna (Lake country)5Kelowna -(Revelstoke NP) - canyon hot springs 6Cayon hot springs  - (Glacier NP)- Golden7Golden -(Yoho NP)8Golden - Lake Louise)- (Morain Lake)- Banff9Banff10Banff - (Bow Pass-Peyto Lake) (Atabasca Glacier)- (Sunwapta watervallen) - Jasper NP11Jasper NP12Jasper NP13Jasper NP - Clearwater14Wells Gray NP15Clearwater-Nairn fall 16Nairn Fall- Ferry - Nanaimo-ucluecet17Ucluecet - Long Beach- Tofino18Ucluecet - beren of orcas 19Ucluecet - Campbell River20Campbell River ( Grizzly tour)21Campbell River22Campbell River - Vancouver23Vancouver - Amsterdamnu zeggen alle reisorganisaties dat we snel moeten boeken omdat er al veel vol zal zitten in het hoogseizoen, vandaar dat we de camper ook al ön hold hebben gezet.

    ​nu willen we dus zelf alvast de campgrounds vast gaan leggen maar ik merk nu pas dat je pas 2 of soms 4 maanden van te voren deze online kunt boeken. we hadden verwacht dat we deze nu ook al konden vastleggen. lopen we nu niet het risico dat als we dan ergens in mei kunnen boeken, dat dan veel campgrounds al vol zullen zitten? of kunnen de canadezen ook pas 4 mnd van te voren boeken?

    ​reisorganisaties willen natuurlijk niet alleen de campgrounds voor ons boeken omdat dit alleen kan als je er ook een vliegticket of camper bij huurt, of ze vragen per boeking 15 euro, dus geven ze aan dat we het beter zelf kunnen boeken.

    ​heeft iemand hier ervaring mee om zelf campgrounds te regelen, en ging dat altijd pas een paar maanden voor vertrek? of zijn er wel organisaties die alleen campgrounds kunnen / willen vast leggen?

    ​weet er iemand ook nog toevallig een goedkoop hotel in Vancouver,  de meeste hotels vlak bij het vliegveld daar betaal je al snel 150-200 euro voor een 2 persoonskamer voor.

    alvast bedankt voor jullie reactie

    mvg

    Jeroen

  • Jos64

    Hoi Jeroen,

    Leuk dat jullie naar Canada gaan dit jaar en met Canada 150 zal het een speciaal jaar worden en, helaas, ook extra druk.

    Vastleggen of niet vastleggen is een discussie die al jaren gevoerd wordt op de fora met zowel voor als tegenstanders , maar ook met mensen die daar flexibel mee om gaan en eigenlijk pas onderweg een dag of 2 a 3 vooruit kijken en campings boeken.

    We zijn nu medio januari en het boeken van campings in de Rockies is al begonnen en die zitten binnen nu en het einde van deze maand al zo goed als vol!

    Vanuit dat opzicht is reserveren wel een optie voor dit jaar, zelfs voor eind augustus en begin september.

    Zelf boeken via het internet is goed te doen en veel campings reserveren een groot deel van tevoren, maar hebben altijd “first come first serve ” plekken waar je op de dag zelf nog kunt gaan staan voor de nacht. Je moet dan wel in de middag daar al inchecken en kan daarna altijd nog wel weer even op pad als jullie dat willen. Veel van deze plekken hebben dan geen hookup en daar moeten jullie wel rekening mee houden.

    Jullie route is een standaard route die veel gereden wordt en met zo'n 23 dagen te spenderen te doen.

    In Vancouver zelf heb je verschillende gradaties van hotelkamers en die bij het vliegveld en in downtown zijn durrder als daar net omheen.

    Kijk eens op sites als booking.com en priceline voor aanbiedingenen kijk ook even naar Steveston ( zuid Vancouver ) voor die eerste nacht.

    Jos