Walvisexcursies Nova Scotia/Cape Breton

  • Astrid

    Beste lezers,

    Heeft een van jullie wellicht ervaring met de walvisexcursies vanaf Nova Scotia of Cape Breton Island? Vanaf omgeving Digby/Brier Island worden veel excursies aangeboden, maar ook vanaf Cape Breton Island. We willen graag weten wat de verschillen zijn, wellicht bij de een meer kans op walvissen, zeehonden, etc. dan bij de andere? En welke maatschappij is aan te raden? Er zijn zo veel verschillende ;-).

    Alvast bedankt voor de reacties!

    Astrid

  • eric

    Hoi Astrid ,

    er zijn voldoende aanbieders op oa Nova Scotia ; wij hebben in 2012 een tochtje gedaan vanaf Brier Island , vanuit Westport , met Brier Island Whale & Seabird Cruises Ltd

    , P.O. Box 1199 , Westport, NS B0V 1H0 , 1-800-656-3660. De tocht was best goed , in plaats van 0930 uur vertrokken we pas om 1330 uur , omdat het zo erg mistig was , dat we de twee pontjes die je over moet gaan om op Brier Island te komen , niet eens van voor tot achter hebben kunnen zien. Gelukkig konden we goed rondstruinen op het eiland (zo groot is het allemaal niet) , en hebben we ons best vermaakt met wachten op het vertrek van de trip….Een verslag van deze trip kan je hier vinden , meer foto's kan je hier bekijken….Oja , vanuit Digby rij je in ongeveer een uur , inclusief de twee pontjes , die een kwartier na elkaar vertrekken , naar Brier Island….is best een leuk tripje !

    Gr. Eric

  • Kietree

    Hoi Astrid,

    Ook wij zijn in juni 2012 op Brier Island geweest voor een walvistocht. Volgens mij is er op Brier Island maar 1 aanbieder, ook genaamd Brier. Het was de beste tot nu toe die wij gemaakt hebben. Eerdere tochten waren diversen vanaf VI, IJsland, Tadoussac. Cape Breton hebben we wel bezocht en het is prachtig (we hadden het niet willen missen) maar een walvistocht niet gemaakt. We zijn nu weer op pad naar NS en willen verder naar Newfoundland. Ook daar gaan we een walvistocht maken, erg benieuwd hoe dat gaat worden.

    Fijne vakantie.

    Groet, Ine

  • Peter W

    >walvisexcursies vanaf Nova Scotia

    Wij deden in Cheticamp,NS: de Captain_Zodiac Whale_Tour. Prima zodiac tour maar weinig gezien. Een paar die klein genoeg waren om ingeblikt te worden.

    In Twillingate,NL de Icebergs en Whales tour op grote boot. Na betaling en vertrek zei de gidsDame: geen ijsbergen dit jaar en ook maar een paar kleine vissen.

    Op de ferries: Fogo island wat grote whales, ferry St.Barbe naar Blanc_Sablon (Labrador) grote ijsbergen, in Red-Bay,NL op Saddle-Island: grote ijsbergen, de ferry van Cartwright,NL naar Goosebay sloeg alles. Veel grote ijsbergem (doodeng want het werd donker en hoe kon die kapitein die snel voer nu die dingen zien?), veel grote vissen en veel deer die 's winters over het ijs naar de eilandjes liepen en dan de hele zomer plezier hadden tot het weer winter was en ze terug konden. De fastferry van Forestville,QC naar Rimouski,QC over de St Lawrence (doodenge ferry, doen wij niet meer) had een kapitein met goede ogen en maakte ons veelvuldig attent op grote walvissen.

    Ik denk nu dat het vooral geluk hebben is en wij zullen ons geld niet meer aan tours besteden.

  • Astrid

    Beste Eric,

    Dank voor je uitleg! Wij focussen qua excursie inmiddels ook op Brier Island, lijkt me namelijk een leuke route. Mist of geen mist. En jullie verslag helpt daarbij.

    Groetjes,

    Astrid

  • Kietree

    Hoi Peter,

    Zit nu op de ferry van NS naar NFL en lees je bericht met interesse. We gaan een paar weken over NFL reizen met een camper. Kun je zeggen welke tijd van het jaar je op NFL was en al dat moois gezien hebt op diverse ferries?

    Ik lees graag, bij voorbaat dank.

    Groet,

    Ine

  • Peter W

    >Kun je zeggen welke tijd van het jaar je op NFL was

    juni + juli 2010. 2 juli Ferry Sydney > Port Aux Basque, 5&6 juli Fogo, 21 juli St Barde > Blanc Sablon,QC, 24 Cartwright > Goosebay (Ik denk dat dit niet meer vaart omdat de weg nu klaar is) en 30 juli over de St Lawrence: Forestville,QC to Rimouski,QC. Een 5e hands zeer snelle Russische boot.

    Het Energy Motel in Manic.5,QC zijn een soort micro strandhuisjes naast een fuelstation

    Wij verwachten op de ferries een soort “boot naar Engeland” horeca. Dat was absoluut niet zo. Zeker de hut niet naar Goosbay (wel qua prijs).

    Maar we willen terug, nu met de camper. Geen B&B meer. geniet ze