Vloeibare medicijnen

  • TheoDiny

    Hallo

    Heeft iemand ervaring met het meenemen van vloeibare medicijnen in de handbagage en het invoeren in Canada?

    groeten Diny

    ps het is geen opiaat wel 900 ml vloeistof

  • Rentia

    Hoi Diny,

    Hierbij een link met alle info over het invoeren van medicijnen.

    http://travel.gc.ca

    Groetjes,

    Rentia

    www. eagleeyeadventures.com

    Campbell River,BC

  • TheoDiny

    Dank je wel Rentia

  • Kietree

    Hoi Diny,

    Ook ik heb vloeibare medicijnen en neem die mee in de handbagage maar wel slechts 200 ml. Laten zitten in de originele verpakking (geldt voor alle medicijnen) en neem een medicijnenpaspoort mee. Die kun je krijgen bij de apotheek.

    Fijne vakantie.

    Groet,

    In

  • loes

    geldt dan de 100ml regel niet, voor medicijnen ?

  • TheoDiny

    Vast wel maar het gaat om 900 ml

  • Opa

    Hallo.

    Ik neem altijd oneveer 1500 mg insuline mee in de hand bagage en nog 500 mg opiaten mee. Ik nee altijd een brief mee van de specialist,en een genees middelen paspoort van de apotheek .Als ik bij de douane aan kom geef ik zelf gelijk aan dat ik vloeibare medicatie bij heb .Heb intussen 14 keer naar Canada gevlogen en het is altijd goed gegaan .Ze hoefden het niet eens te zien. MAAR WEL ZELF VERTELLEN.

    Fijne vakantie .

    opa

  • TheoDiny

    Hallo opa

    Bedankt voor uw reactie. Bij mij gaat t om 900 ml fosfaatdrank en tramadol. Ik heb alles al in een doorzichtige zak gedaan met medisch paspoort van de apotheek en brief van de arts dat ik dit moet gebruiken. Ik had me voorgenomen het uit m'n tas te halen en in de daarvoor bestemde bak te leggen en inderdaad gelijkt te zeggen. Fijn om van een ervaringsdeskundige te horen dat het goed te doen is.

    groeten Diny

  • Peter W

    >. Ik had me voorgenomen het uit m'n tas te halen en in de daarvoor bestemde bak te leggen en inderdaad gelijkt te zeggen.

    Die bak is er bij de security check in vertrekkend land, niet bij de doiuane in arriverend land.

    Wij hebben in de handbagage rond de 200mL insuline bij ons (65 ampullen van 300ie/3mL) + wat oogenspul. Komt neer op 300mL medicijnen in klleine (max 10mL) verpakkingen. We melden het nergens. Er heeft eenmaal (in 25 jaar en honderden vluchten) 1 iemand naaar gevraagd (en verboden mee aan boord te nemen. Dat was in Phuket, Thailand) Niemand vroeg naar verklaringen van apotheek en/of arts. Een medicijn paspoort kan je zo zelf maken: het blijkt een briefje uit de computer te zijn wat er klunzig uitziet. Maar ook dat is zonde va nde moeite.

    Als ik 900mL moest meenemen in originele verpakkingen groter dan 10mL zou ik dat niet in de handbagage doen.

    We zijn wel eens gecontroleerd: langs de grens met Mexico door border patrol die absoluut de koeltassen open wilde zien. Daarin bybyflesjes houders met insuline wat hij herkende. We zijn in 25+ jaren niet meer gecontroleerd door de douane anders dan de koffers door een rontgenapparaat waarbij die douaniers de ampullen en flesjes wel herkenden.

    Maak je niet druk en laat je niet gek maken. Je hebt aan de grenzen te maken met professionele mensen die hele dag mensen met medicijnen zien langskomen.

  • TheoDiny

    Dank je Peter maar het moet tussen de 15 en 25 graden blijven dus het moet wel in m'n handbagage. Het zijn flessen van 300 ml.

    gr. Diny