Mooie en nuttige campings sunshine coast

  • Yess

    Wat is een mooie camping om te overnachten op de route van de sunshine coast?

    Wij willen mogelijk twee maal overnachten langs deze route…….

  • koeri0

    Wij vonden Saltery Bay camping erg mooi en prettig. "tropische' begroeiing, ruime plaatsen, veel privacy, aan zee, met snorkelen zijn er veel zeesterren te zien.

    Het eerste gedeelte van de Sunshine Coast (tussen Langdale en Earls Cove) is veel drukker dan het 2e deel vanaf Saltery bay.

  • John

    Hoi Yess,

    de SunLund Campground in het picturesque haven-gehuchtje Lund is een erg leuke plek om te kamperen, helemaal aan het einde (of begin) van Highway 101 …….. en waar de weg op houd, daar start het avontuur :) .

    Groetjes,

  • Henrik

    We hebben een paar keer overnacht op Garnet Rock RV Park. Geen heel bijzondere camping, maar wel een prachtige plek bovenop de rots met het strand

    beneden en een fenomenaal uitzicht. Ligt ongeveer 5km onder Powell River.

  • Jet

    Henrik, ik lees toch net dat het jou niet afgelegen genoeg kan zijn? :))

    Moet je volgende keer de Forest Service Campsite tussen Powell River en Lund eens proberen te vinden. Stonden er met z'n tweeën en frontaal “zee”zicht. Een “gat-in-de-ground” en een waterpomp zijn overigens de enige faciliteiten.

    De Willingdon Beach Campground in Powell River ligt trouwens ook mooi aan het water. Verder weinig bijzonder. De naast gelegen waterspeeltuin is overigens een voltreffer bij kinderen.

  • Henrik

    Die schrijf ik vast op voor volgend jaar(tu)

  • Henrik

    Hoewel,………wel een beetje druk zo met zijn tweeën;)

  • John

    Hoi Jet en Hendrik,

    dat is Dinner Rock, inderdaad een erg mooi gelegen campground met een geweldig uitzicht over de Salish Sea en richting Savary Island en Vancouver Island.

    Vandaag de dag is zelfs de waterpomp er niet meer en moet je zelf drinkwater meenemen, tevens is deze campground gratis te gebuiken en komt men alleen langs om wat gegevens op te nemen.

    Iets wat overigens voor meerdere gratis te gebruiken campgrounds in BC geldt is dat ze ook wel een gebruikt worden voor ‘feestjes’ ………… het gebeurt niet vaak maar soms kun je op dit soort campgrounds een iets luidruchtigere groep aantreffen :)-D . En ach, misschien is dat op alle campings wel eens het geval :) .

    Groetjes,

  • Henrik

    We maakten voorheen altijd gebruik van boekjes als : Camp free in BC, Backcountrycamping en Forestry Trunk Road camping.

    Zo kwam je nog eens ergens. Nu kan je dat ook allemaal vinden op internet natuurlijk.

    Zo langzamerhand hebben we het kamperen ingeruild voor camperen. (geeft de oude botten wat meer rust en comfort)