Newfoundland

  • Mera

    Dag Allen,

    Deze zomer gaan wij met onze 3 kleine kids camperen in Oost canada. En dan met name Nova Scotia en Newfoundland.

    Nu kom ik hier op het prikbord nog wel wat dingetjes tegen over Nova Scotia maar Newfoundland niet zo. Is iemand hier al eens geweest en kan diegene ons dan laten weten wat de ervarigen waren.

    Ik hoor het graag

    Mera

  • Trudy

    Hallo Mera,

    Wij zijn 3 jaar geleden op Newfoundland geweest. Het is gewoon SUPER, ontzettend vriendelijke mensen en de natuur is zo ontzettend mooi.

    Email me als je vragen hebt.

    Groetjes,

    Trudy

  • arlette

    hallo Mera,

    Ik ga regelmatig naar nfl. ga ook altijd kamperen. geen probleem en je hoeft niet te reserveren. als je vragen hebt mag je me mailen.

  • Jasper

    Arlette,

    Ik zie dat je regelmatig naar NFL gaat. Wij willen er voor het eerst heen. Wat is de goedkoopste route om te komen (vlucht)? Weet je dat misschien?

    Groet,

    Jasper

  • Cor 1

    Hoi Jasper ik ben wel niet Arlette dus neem me niet kwalijk.

    Als je nog dit jaar wil is het gekoopste bij ebookers.nl voor € 415,- van b.v. 14 sept tot 5 okt. Je vliegt dan met Iceland Air via Reykjavik. Dit is een relaxte luchthaven heel wat beter dan het gestreste Heathrow.

    Als het voor volgend jaar is dan ook geldt hetzelfde alleen vliegt Iceland Air van juni tot oktober op Halifax, de prijs zal liggen op ± € 540,- Met BMI kan het ook via Londen voor ± € 525,- AirCanada is een stuk duurder.

    Een andere mogelijkheid is vanaf Frankfort te vertrekken er is vanaf daar een rechtstreekse vlucht naar Halifax voor € 495,- en wel met Condor. Met deze vliegmaatschappij heb ik geen ervaring mee en je moet wel naar Frankfort toe (Dusseldorf oké maar Frankfort dat is iets te ver).

    Meestal is ebookers.nl het goedkoopste met zijn prijzen.

    Hopelijk heb je hier wat aan.

    Cor

  • Jasper

    Cor,

    Superbedankt voor de tips! Weet jij toevallig nog een goedkope binnenlandse vlucht van Halifax naar ergens op Newfoundland? Volgens mij is het allemaal rond 350 euro retour met Air Canada. Misschien toch maar beter gaan rijden + met de boot over? Ben nog niet achter de prijzen van een oversteek North Sydney- NFL en terug, maar volgens mij is dat ook niet goedkoop…

    Jasper

  • Cor 1

    Jasper

    Air Canada vliegt van Halifax ook naar Deerlake maar prijstechnisch is dat lijkt me niet interessant.

    West Jet vliegt van Toronto naar Deerlake hier moet je erg op de prijzen letten die wisselen nogal, maar je kan dan soms goedkoop vliegen

    De ferry North Sydney – Port aux Basques vaart het hele jaar en kost voor auto + 2 passagiers $ 139,-

    De ferry North Sydney – Argentia vaart 2 x in de week en alleen maar in de zomermaanden en kost dan $ 328,- , kijk op

    http://www.marine-atlantic.ca/en/index.asp

    Vergis je niet van Halifax naar Sydney is 380 km en dat dus 2 keer (heen en terug) en je had maar één week dacht ik.

    Je vroeg ook naar ijsbergen. De beste tijd van het jaar om ijsbergen te zien ligt tussen april tot juni. Goede plekken voor het waarnemen van ijsbergen zijn Bay Bulls, Witless Bay, St. John's/Cape Spear, Bonavista, Twillingate, La Scie, en St. Anthony. Gemiddeld zijn er 250 ijsbergen te zien per jaar maar er zijn ook jaren dat er geeneen waargenomen zijn.

    Gratis documentatie is aan te vragen:

    http://www.newfoundlandlabrador.com/#

    Ik vind nu ook een startpargina van Newfoundland, ik wist niet dat die er was (zodoende leert men)

    http://www.newfoundlandlabrador.com/#

    Hopelijk heb je hier wat aan

    Cor

  • Mera

    Dag Jasper,

    Zie nu ook je vraag over de vlucht. We zijn voor net onder de 400 Euro met Icelandair naar Halifax gevlogen met een stopover op IJsland erbij. En dat is wel echt de moeite waard. We hebben 3 dagen op IJsland rondgereden en heel veel kunnen zien en doen. Prachtig!!

    We hebben ook de boot gekozen om naar Newfie te gaan, het prettige daarvan is dat je niet op en neer hoeft over het eiland, maar een 1-richting reis kunt maken. Van Argentie naar Port aux basques of andersom natuurlijk, en dat geeft meer tijd en ruimte in de reis.

    http://www.marine-atlantic.ca/

    Succes met de planning

    Groets Mera

  • Cor 1

    Sorry Jasper, de startpagina die ik bedoelde is

    http://newfoundlandandlabrador.startpagina.nl/

    nu wel goed denk ik:P

    Cor