Waar walvissen spotten in mei Vancouver island

  • Pieternel

    Wij gaan in mei (3 t/m 28) met 2 kinderen van 1 en 3 jaar naar Vancouver Island. We hebben een camper gehuurd, en gaan het vanwege de kinderen rustig aan doen en geen enorme afstanden rijden (daarom ook geen Rockies en alleen VI lijkt al fantastisch). We starten en eindigen in Vancouver en het plan is via Victoria - Nainamo - Tofino - Campbell river - Telegraph Cove - Powell River - Sechelt - Whistler weer terug naar Vancouver te rijden.

    Wat is de beste plek om in mei walvissen te spotten of een mooie tour op zee te doen? 

    Omdat onze kindjes nog te klein zijn om op een boot mee te kunnen, moeten we (waarschijnlijk) omstebeurt een tour maken, we hebben immers voldoende tijd. Waar en wat voor tocht raden jullie aan? Een tour maken in Tofino of beter in Campbell river of Telegraph Cove (waar het zo te lezen qua omgeving ook echt prachtig is)? 

    Mocht blijken dat Telegraph Cove geen “goede keuze” is voor mei, is het dan de moeite waard er toch heen te rijden of zouden jullie ervoor kiezen langer op de andere plekken te blijven?

  • Jos64

    Hallo Pieternel,

    De tochten vanuit Campbell River en Telegraph Cove zijn de mooiste die er zijn en met de meeste mogelijkheden tot het spotten van andere dieren en tevens vaar je in de beschutte wateren en heb je geen last van golfslag en dergelijke.

    In mei heten de meeste whale tours vaak nog wildlife tours en gaat men op zoek naar alles wat men onderweg kan vinden en vaak zijn de walvissen ( bultruggen en grijze walvissen ) al in de wateren rondom TC en CR te vinden en ook de Orca's laten zich daar al geregeld zien in die periode, maar zijn nog niet dagelijks te zien. Vanuit Ucluelet en Tofino ga je het open water op en op zoek naar grijze walvissen en Bultruggen en de kans op het zien van Orca's is daar een stuk kleiner. Vanuit Victoria kan je ook een Whale tour doen en ook daar heb je de kans op het zien van Orca's en Bultruggen en grijze walvissen, maar met weinig kans op het zien van andere diersoorten.

    Telegraph Cove en noord Vancouver island zijn mooie plekken en als jullie de tijd hebben lekker gaan bezoeken en bekijken. TC is een leuk klein plaatsje met historie en Port Hardy is een klein plaatsje met een leuke baai waar je de kans hebt op het zien van beren en Eagles ( voldoende aanwezig daar )

    Wandel lekker op stories beach bij Port Hardy met de kids en het is daar heerlijk.

    Jullie hebben voldoende tijd om het eiland lekker rond te touren en maak daar ook gebruik van.

    Noordelijk van Victoria heb je East Sooke en Sooke en daar voorbij de Juan de Fuca en die kuststrook is erg mooi met meerdere plekken om te stoppen en ook om te verblijven.

    Jos

  • Pieternel

    Hoi Jos,

    Dank je wel voor je reactie, daar hebben we zeker wat aan. Goed om te weten dat we ons het beste kunnen richten op Telegraph cove en Campbell river voor het maken van een wildlife tour in mei. We nemen je overige tips ook mee, dank je wel! 

    Ik ga op het forum nog eens goed op zoek naar tips voor aanbieders in CR/TC hiervoor. Denk je dat vooraf reserveren noodzakelijk is in mei (waarschijnlijk in de week voorafgaande aan Victoria Day) of zouden we ter plekke een tour kunnen boeken?

  • Jos64

    Als je weet op welke dag je ter plekke bent is het handig om vooraf even contact op te nemen met een van de aanbieders om zeker te weten dat je dan ook mee kunt. In CR heb je het Nederlands gerunde Eagleeyeadventures en die is zeker aan te raden en ook Campbell River Whale Watching / Hurricane Jack  zijn goed. In TC heb je Seasmoke en Stubbs als goede aanbieders. In Tofino heb je Jamies en daar tegenover zit het Whale center en ook die zijn goed.

    Jos

  • Pieternel

    Hoi Jos, 

    We zijn inmiddels weer terug van een prachtige reis! Uiteindelijk hebben we vooraf contact gehad met Eagle eye adventures en zijn we allebei omstebeurt een dag met hun meegeweest op zee. Andere aanbieders waren nog niet actief en gingen pas later van start. Er waren al enkele beren te zien, humpback Wales, dolfijnen en zeeleeuwen. Helaas heeft een van ons maar orca's kunnen zien. Omdat er nog zo weinig boten op het water waren die onderling elkaar inseinen was het lastig ze te vinden. Zoals jij al zei is het water relatief rustig in CR en is het echt een fantastische omgeving met al die eilandjes aan de kust.

    Bedankt voor je goede tips!

    Pieternel

  • Jos64

    Hoi Pieternel,

    Fijn om te horen dat jullie mooie tochten met Eagle Eye gehad hebben vanuit Campbell River en jammer dat de Orca's nog niet gespot konden worden in de wateren aldaar. Ik hoop dat jullie verder ook een mooie vakantie gehad hebben en ooit weer terug zullen gaan om nog meer van dit prachtige land te kunnen gaan genieten.

    Jos