Ervaringen gevraagd West-Canada begin mei

  • Marieke

    Hallo,

    Online al hulp en tips gekregen over het plannen en organiseren van een reis naar West-Canada (Calgary-Vancouver vanaf 3 mei tot 22 mei). Wat het meeste opvalt: wij gaan bijzonder vroeg in het voorjaar naar West-Canada. Dat merken we nu bij het plannen aan bijv. de gesloten campings, maar ook het onderhoud aan de Peak-2-Peak Gondola in Whistler. Die verbinding ligt eruit vanaf deze week tot 20 mei ofzo. 

    Mijn vraag is daarom: zijn hier reizigers die ervaring hebben met het bezoeken van West-Canada in deze periode?

    Het weer kan heel wisselvallig zijn, dus daar passen we ons aan, maar wellicht zijn er nog specifieke tips voor ons die we mee kunnen nemen.

    We gaan vooral ook voor het ‘vakantie vieren’. We zijn allebei erg moe van het afgelopen jaar en kijken heel erg uit naar een rustige vakantie. Van de natuur genieten en Canada leren kennen is voor ons belangrijker dan van alles ‘moeten’ zien. We reizen met een camper. 

    Bedankt alvast voor eventuele reacties op deze specifieke vraag.

    O ja, vanwege het lange weekend in mei (Victoria Day) hebben we alvast de camping in Vancouver geboekt voor de laatste 3 nachten. We reizen dus van Calgary naar Vancouver in 3 weken. 

    Groetjes!

  • Jos64

    Hoi Marieke,

    In de periode dat jullie reizen zou de route andersom beter zijn geweest; te beginnen in Vancouver en eindigend in Calgary.

    Nu dit niet zo is gaan jullie nog wel veel sneeuw zien in de Rockies 9 ook mooi )en zullen diverse trails nog dicht zijn in mei.

    Om dit te kunnen bekijken heb ik de volgende link voor je:

    http://www.pc.gc.ca/apps/tcond/cond_e.asp?oPark=100092

    Deze site wordt goed bijgehouden en daar staan de parken en trails aangegeven en de conditie waarin ze zijn.

    Voor iedereen die in het voorjaar reist een handig hulpmiddel!

    Kleding in laagjes!

    Zo ben je flexibel bij temperatuursverschillen tussen de berg en het dal eronder. Begin juni 2011 stond ik op de berg met temperaturen rond het vriespunt en een half uur later met 17 graden in het dal…….

    In de Rockies gaan jullie nog nachtvorst tegenkomen en langs de Sunshine Coast/Vancouver Island is het al lekker voorjaarsweer in mei.

    Alle seizoenen in 1 dag zijn mogelijk, van een sneeuwbui tot felle zon en regen toe.

    Goede waterdichte wandelschoenen.

    Stel je flexibel op en go with the flow wat weer betreft; blijf in elk geval niet binnen zitten en ga er op uit. Ook bij minder weer is Canada prachtig!

    Jos