David Thompson campground naar Golden

  • Kees

    Beste canada vrienden,

    we zijn een reis naar West Canada aan het voorbereiden, en zien dat de afstand van van David Thompson gampground naar Golden een afstand van ruim 200 km ruim 6 uur duurt. Nu gaan we een timelab over maar dan is 5 uur ook nog veel vooral als je dit afzet tegen andere afstanden en reistijden in onze planning. Heeft iemand hier ervaring mee??

    hartelijke groet en bvb dank Kees

  • Jos64

    Hoi Kees,

    Op zich is de rit tussen David Thompson en Golden goed te doen, maar onderweg zijn heel veel dingen te zien en te doen en dan wordt het ineens een hele lange dag. De vraag is wat jullie verder met jullie route gaan doen.

    Blijven jullie nog een dag in Golden/Yoho of reizen jullie meteen door?

    Komen jullie de dag er voor vanuit Jasper of Edmonton/Calgary?

    Aan de hand van de route kan je pas goed zien of jullie voor die dag voldoende tijd zullen gaan hebben.

    Jos

  • Kees

    Dag Jos,

    wij komen uit Jasper en willen de icefield parkway rustig aan doen vandaar een tussenstop. de routeplanner geeft 220 km aan van David Thopson Campground naar Golden maar de tijd =  ruim 6 uur wel met een tijdzone. We willen idd nog bij wat bezienswaardigheden uitstappen, maar als we al 5 uur rijden moeten we rekening houden met een lange dag.

    We blijven een dag in Golden en willen de dag daarna in het Yoho park nog een trail lopen oid en daar een overnachting doen, daarna gaan we naar Banff voor 2 overnachtingen en vandaaruit de Johnston canyon trail lopen de gondola in Banff lijkt ons ook wel mooi.

    grt Kees

  • Jos64

    Hoi Kees,

    Dat ziet er goed uit zo!

    In principe kan de Icefield in 1 dag gereden worden inclusief alle stops, maar er zijn er meer die voor een tussenstop kiezen en dat kan ook.

    Nu kunnen jullie kiezen wat te doen op de dag dat jullie vanaf DT naar Golden rijden. Lekker rustig aan deel 2 van de Icefield en dan in de middag via Yoho naar Golden rijden en eventueel al wat stops maken.

    Vanaf de kant van Lake Louise krijg je in Yoho eerst Takakkaw Falls en daarna natural bridge en Emerald Lake ( is dezelfde afslag vanaf hwy1  en liggen vlak bij elkaar ). Emerald Lake is erg mooi in het middaglicht en een rondje rond het meer wandelen is heerlijk ( 5,3 km ).

    Vlak bij Golden heb je Wapta Falls en ook die is een bezoek meer dan waard. Jullie hebben anderhalve dag voor Yoho en Golden en dat is goed te doen. Vertrek tijdig vanuit Golden naar Banff en start bij Lake Louise, want dan is er nog voldoende parkeerplek beschikbaar.

    Daarna Moraine Lake en eenmaal weer terug bij hwy1 die oversteken en hwy1A nemen richting Banff.

    De Sulphur Mountain Gondola in Banff is erg mooi om te doen en eenmaal boven nog de wandeling naar de peak doen. Vergeet niet de Lake Minnewanka loop te rijden met Lake Minnewanka en TwoJack Lake als mooie stops. In Banff zelf is het lekker wandelen door het stadje en over de brug ( met mooi uitzicht ) naar het parkje dat daar ligt. Beneden het Chateau heb je Bow Falls en dat is ook een heerlijk hoekje om te bekijken. De Johnston Canyon is een mooie trail om te wandelen en zeker doen dus.

    Jos