sunshine coast

  • lourens

    De kogel is door de kerk. We gaan de boottrip naar Bella Coola laten zitten en in plaats daarvan Vancouver Island en Sunshine Coast goed bezoeken, voordat we oostwaarts gaan naar Wells Gray NP.

    We vertrekken donderdag al!!!

    Na Victoria willen we graag eerst naar de westkust van VI en daarna oversteken naar de Sunshine Coast. Wie heeft er goede tips? We zijn niet echt fans van toeristisch gedoe. We houden van natuur, zee, en leuke rustige dorpjes. We hebben een baby van zeven maanden bij ons. Hele wilde activiteiten zitten er dus even niet in helaas,….

    Maar wat wel?

  • bigfoot

    lekker wandelen langs het strand op Vancouver Island bv bij Uclelet of Tofino (drukte viel ons reuze mee daar) of in Pacific Rim national park, er zijn bijna overal aangelegde paden dus geen probleem met de wandelwagen. Alhoewel ik geloof ik toch voor een buik/rugdrager zou kiezen.

    Zeehondjes kijken bij de haven van Nanaimo is ook erg leuk.

    nog wat moeders advies ;-) smeer je kleintje ook daar goed in met antimuggenspul. Er is in Canada speciaal iets te koop voor babies van Off. Ook goede zonnenbrandcreme (factor 50+) is geen onoverbodige luxe op Vancouver Island. Het voelt wat koeler aan omdat er vaak een stevig briesje staat waardoor het lijkt of dat de zon minder kracht heeft, maar niets is minder waar. Verkijk je daar niet op!!

  • lourens

    dank voor de tips!

  • Sjaak

    Hé Lourens, lekker nog een paar dagen..Wij vertrekken morgenvroeg en gaan ook eerst naar VI. We hebben van diverse mensen gehoord dat de omgeving van Sooke erg mooi is en niet voorkomt in de route van de meeste toeristen. Het ligt helemaal in het zuidelijkste puntje van VI westelijk van Victoria.

    Wij gaan er in ieder geval een kijkje nemen.

    Have fun en wellicht tot ziens in Canada!!

  • alex

    de omgeving van sook is inderdaad mooi en niet zo toeristisch.

    vlakbij sook is ook een prov. park met een leuke camping midden in het park aan een rivier met allemaal waterpoelen.

    de kinderen konden daar lekker in spelen en het water was heerlijk warm (augustus)

    geen douches

  • Berry

    Als je naar de Sunchine coast gaat waarom vraag je John dan niet even van footprint-natureexplorations die kan je prima helpen!

    Berry

  • John

    Hoi Lourens,

    wij zijn donderdag weer thuis in Powell River (Sunshine Coast).

    Bel ons gerust of kijk even of we thuis zijn als jullie in Powell River zijn.

    Momenteel zitten we zelf o.a. in Wells Gray en genieten we van een korte onderbreking :-).

    Groetjes,

    John.

  • lourens

    Wells Gray staat ook op ons programma. Genoten van dit np?

    Hebben jullie eigenlijk bij jullie outdoorbedrijf ook een camping?

  • John

    Hoi Lourens,

    we hebben zelf geen camping maar er zijn aan de Upper Sunshine Coast vele campings te vinden. Van vrij ‘basic’ tot full hook-ups en er zijn zelfs een paar gratis kampeerplekken ………

    Cheers!

    John.