Ervaring Oost Canada

  • Jolanda

    Hallo Forum lezers,

    Nadat wij twee keer in West Canada zijn geweest wat goed bevallen is vragen we ons nu af hoe is het in het Oosten van het land,

    heeft iemand hier ervaring mee, wat zijn de grote verschillen, wat / welke plaats ( en ) is zeker de moeite waard.

    Hoe zit het met wildlife?

    Bedankt, Jolanda

  • Cees A

    Het oosten van Canada is zeker een aanrader. In de provincies Nova Scotia, New Brunswick en Prince Edward Island kun je je zonder moeite 3 - 4 weken vermaken

    In Nova Scotia heb je bijvoorbeeld:

    Nationale parken als Cape Breton met z'n mooie Cabot Trail en Kejimkujik.

    Historische plaatsen als Louisbourg: http://www.fortressoflouisbourg.ca/

    En (het centrum van) Halifax. http://www.destinationhalifax.com/visitors/things-to-do-in-halifax

    Toeristische platsen als Peggy's Cove http://www.peggyscoveregion.com/ en het plaatsje Lunenburg. http://www.explorelunenburg.ca/

    In New Brunswick:

    Nationale parken als Kouchibouguac en Fundy.

    Leuke plaatsen als Fredericton, Moncton en Miramichi.

    En wat dacht je van de Bay of Fundy en Hopewell Rocks met het grootste getijde-verschil ter wereld:

    http://www.youtube.com/watch?v=EnDJ6_XpGfo

    Het pittoreske PEI met leuke plaatsjes als Charlottetown is op zich al een bezoek waard.

    Dit is slechts een summiere opsomming van wat er te zien en te doen is.

    Informatie over de hierboven genoemde nationale parken vind je hier: http://www.pc.gc.ca/progs/np-pn/recherche-search_e.asp?search=&p=1&province=PE&sort=

  • Analogkid

    Over West Canada kan ik niet meepraten, maar Oost Canada vonden wij heel leuk. In 2012 hebben we een roadtrip gedaan van Toronto naar Halifax en onderweg nog een stukje door de US gegaan. Wij hebben Toronto, Ottawa, Quebec en Halifax aangedaan qua steden en Niagara Falls, 1000 Islands, Moosehead Lake, Acadia NP, Hopewell Rocks en Fundy Park qua natuur. Waarschijnlijk niet zo overweldigend als het westen, maar ook prachtig. Ons reisverslag:

    http://reisoostcanada.blogspot.nl

  • eric

    Hoi Jolanda ,

    oost en/of atlantisch Canada is zeker zo mooi als het westen , alleen een stuk minder bergen als in BC/Alberta. Verder kan je daar ook gewoon je hart ophalen hoor , alleen al omdat het toch veel minder toeristisch is als het westen.

    Voor een foto-impressie van onze 2012 reis door Nova Scotia , New Brunswick , Quibec , Labrador en Newfoundland kan je hier een kijkje nemen : 2012 Atlantic Canada. Wildlife is er ook genoeg , je moet er wel wat meer moeite voor doen ( anders dan het westen , is het oosten een echt vogelparadijs ).

    Gr. Eric

    http://www.ericencarin.nl

  • Kietree

    Hoi Jolanda,

    Ook wij hebben 2 reizen in het westen gemaakt door BC en AB en zijn inmiddels ook 2x naar het oosten geweest en gaan dit jaar voor 3e maal naar het oosten. We zijn in Ontario/Québec geweest in 2011 en 2012 NS/PEI/NB. Dit jaar willen we naar Newfoundland. Alle reizen hebben we met campers gemaakt.

    Wij vinden The Maritimes (Nova Scotia, PEI) nog iets leuker dan Ontario/Québec. In Ontario/Québec heb je een aantal grote steden die wij bezocht hebben wat ook een ervaring is. Maar voor ons is Canada ook heel veel met natuur en dat is natuurlijk heel anders dan grote steden als Toronto, Montreal, Québec City, Ottawa. Overigens was er niets mis met deze steden. Het is in het oosten minder druk, minder bekend maar zeker niet minder mooi. Gewoon anders, het spectaculaire van de Rockies mis je inderdaad.

    We zijn in het oosten tot nu toe weinig beren tegengekomen en dat is ons in het westen wel gebeurd. Maar er zijn zeker ook beren en ander wildlife in het oosten. Bultrugwalvissen spotten was vanaf Nova Scotia de beste trip tot nu toe in Canada. In Ontario heb je ook een onbekende park waar je veel beren kunt zien. Zoek maar op dit forum onder Hans en Amanda. Zij zijn laaiend enthousiast over Chapleau.

    Het oosten is zeker (een) bezoek(en) waard….

  • Jolanda

    Hallo Forum lezers,

    Bedankt voor jullie reactie's op mijn vraag of iemand ervaring heeft met het Oostelijk deel van Canada we moeten het allemaal nog eens nalezen maar er zitten zeker goede tips bij, hierbij lees ik dat het Oosten zeker ook moeite is om te bezoeken, tja en met de dieren moet je toch geluk hebben hoe dan ook.

    We gaan een route maken en overnachting adressen zoeken.

    Bedankt Jolanda

  • hans en Amanda

    wij zijn reeds 8 keer keer naar toronto gevlogen en in Ontario rondgereden. wij doen dat vaak in begin juni en dan heb je de beste mogelijkheden beren en elanden te spotten. Paar tijd voor beren(uitsluitend black bears) en elnde hebben dan kalfjes. Het park waarin wij veel beren zien is erg rustig en afgelegen n ht bijbehorende plaatsje steld niet voor, maaar het park vergoed veel in juni vooral. In het algonquin park heb je veel kans dan om Elanden met kalfjes te zien. wil je meer uitgebreiderde informatie mail ons gerust eens/ js. zuidw@zonnet.nl/ vr. groeten Hans en Amanda

  • mariska

    Hoi,

    Wij zijn twee zomers geleden naar Oost Canada geweest. En wij vonden vooral de Cabot trail erg mooi! Halifax en Nova Scotia zijn gewoon prachtig, mooie ruige kustlijnen en het is er heel groen met veel meren. Dus geen hoge bergen met gletsjers maar meer heuvels en mooie kustlijnen. En de mensen daar zijn ontzettend aardig!

    Hier een link naar ons verslag van toen:

    http://canada.startpagina.nl/prikbord/15576359/15793967/re-oost-canada—%3E-halifax-montreal#msg-15793967

  • Peter W

    >en overnachting adressen zoeken.

    Voor ons is de reden om niet meer terug te gaan naar New Foundland, de shit accomodatie buiten de hotels (alleen in steden). B&B wordt meestal gedreven door halve en hele oplichters. We zijn nu aan de laatste dagen bezig van “bevalt een camper” en Ja, we gaan terug: maar met de camper. Huis op je rug en 's avonds geen tegenvallers meer. Vanuit Halifax heb ik begrepen (geen camperverhuur op NF) en dat betekent met de 6uur ferry vanuit Sydney,NS. Misschien rondje afmaken via Labrador (daar waren trouwens met 1 uitzondering, prima hotels).

    Nb: we hebben nog geen benul van de camper faciliteiten op NF. We heugen ons in het Zuiden een camping met grote schuttingen om wegwaaien van de gasten te voorkomen. En we rijden nu nogal in een windvanger.

  • Kietree

    Hoi Peter W!

    Je bericht is me niet helemaal duidelijk (wat betreft Newfoundland).

    Op NFL is wel degelijk camper te huren vanaf St.John's, ook vanaf Nederland te boeken. Het is niet goedkoop. Wij hebben bij Canadream geboekt vanaf Halifax en moeten dan wel een toeslag betalen voor ‘noordelijke provincies’ en de ferryovertochten komen daar bovenop. Alles bij elkaar zullen deze 2 opties niet veel schelen qua geld, direct op NFL camper huren of vanaf NS.

    Wens je toch een prettige reis!

    Groet, Ine