ter info benzineverbruik + camping, gemiddelde prijzen

  • Kietree

    Voor de geïnteresseerden in prijzen voor het bepalen van het volgende vakantiebudget (:P)

    Gebaseerd op prijzen juni 2014 in Nova Scotia / Newfoundland.

    Camper Canadream MH-B (midi-motorhome, geschikt voor 4 volwassenen + 2 kinderen volgens website Canadream), 5.902 km gereden en 1.628 liter benzine verbruikt, prijs C$ 2.308,31. Bij het afleveren zat er meer benzine in de tank dan toen we de camper hebben opgehaald. Het verbruik is dus gemiddeld iets lager. Je krijgt de camper niet volgetankt mee (zoals meestal met huurauto's) en men verwacht dat je de camper met dezelfde hoeveelheid benzine in de tank inlevert. Meer mag altijd maar dat krijg je niet betaald. Wij hebben dus benzine ‘weggegeven’ aan Canadream :(.

    We hebben 28 nachten op een camping gestaan, waarvan 1 maal op stadscamping in St.John's. Meestal zijn provinciale, nationale of gemeentelijke campings goedko(o)p(er) maar in dit geval was het bijna de duurste met C$ 45,20 per nacht met elektriciteit (30 amp.), water en riool. De overige campings die we bezocht hebben waren commerciële campings met altijd elektriciteit, bijna altijd water en vaak rioolaansluiting met 2 volwassen personen. Het gemiddelde per nacht over 28 nachten is C$ 33. De elektriciteit varieerde van 12 amp. tot 30 amp.

    Onze gemiddelde koers is 1 € = $ 1,46 of 1 $ = € 0,68, beide afgerond.

    Het kost wat maar hobby's en verslavingen kosten vaak geld :)-D

    Dus laat je niet ontmoedigen door deze getallen maar geniet van Canada en het leven.

    Fijne vakantie!

  • Jet

    Wow dat zijn een hoop kilometers en liters benzine!

  • Kietree

    Hoi Jet,

    Inderdaad een hoop kilometers. Andere Canada-vakanties met de camper hebben we aanzienlijk minder gereden, tussen 3 en 4.000km. In Newfoundland zijn de afstanden wat groter en we zijn ook regelmatig gevlucht voor het slechte weer en wat verder gereden op 1 dag om uit het slechte weer te komen, wat helaas niet altijd lukte. Het gaat er mij niet om de vele km's te promoten, 3.000 km in 4 weken vind ik al ruimschoots voldoende.

  • Jet

    Het gaat er mij niet om de vele km's te promoten,

    Zo had ik het ook niet opgevat, hoor, maar het zijn er wel veel en vooral de hoeveelheid liters benzine vond ik erg indrukwekkend (en ook het bijbehorende bedrag……dat was alleen de benzine, toch? zonder camperhuur ?)

  • Peter W

    >prijzen voor het bepalen van het volgende vakantiebudget

    Perfecte info. Onze ervaring in mei 2014 Vancouver,BC > Whitehorse,YT via Revelstoke Railroad Museum. Inmiddels hebben we het goedgemaakt door een bezoek aan Exporail nabij Montreal,QB. Perfect museum waar het ballenbad aan de Maliebaan een voorbeeld aan kan nemen.

    Camper TC18 van Fraserway, 633 Liter diesel (CAD 1,51/Liter avg, vol mee en vol terug) voor 3.452km in 14 nachten commerciele camping ad CAD 35,50 gemiddeld (altijd electra en water, meestal sewer). Provincial campings waren nog gesloten.

    Op 24 juni reden wij via de 221 de grensovergang Lacolle,QC over waar ze net een national feestdag (Quebec only!) hielden. Alles dicht! Niks te koop. Vandaag (1 juli: Canada Day) waren we voorbereid maar nu waren de meeste musea weer dicht. Verrassend land. Website bijhouden ho maar.

    Ten leste: de musea in Ottawa,ON zijn zeldzaam goed. War, History (was Civilization) en Aviation zijn een genoegen om te bezoeken. Zeker 1 dag per museum nodig. Itt Canberra,ACT (daar hebben ze dezelfde koningin) moet je hier toegang en parkeren betalen. Het geld dik waard.

    Bedenk dat OZ wel terug slaat: je krijgt in de overige musea alleen maar de gepensioneerden kortingsprijs als je een OZ Concessioncard hebt. En anders kan je wel 65+ zijn, maar geen OZ pension? Volle prijs!

  • Krista

    Hoi,

    dat is inderdaad zonder camperhuur.

    Wij hebben in 2013 met het rondje Vancouver-Whistler-Wells Gray-Jasper-Banff-Kelowna-Vancouver 2900 km gereden in een 24ft camper en voor 984 CAD benzine getankt. (wij verwonderden ons dat bijna alle campers benzine motoren hebben en geen diesels zijn…. we hebben niet uitgezocht waarom dat zo is..)

    Je kunt wel besparen op de overnachtingen door niet/minder op commerciële campings te staan (om de nacht aan stroom/water/riool is meer dan voldoen, dat hoeft echt niet iedere dag).

    Van de 20 nachten camping waren er 8 op commerciële campings met een gemiddelde van 39 CAD en 12 nachten op bc-parks/natuurcampings met een gemiddelde van 22 CAD per nacht. Dus als je daar rekening mee houdt, kun je al gauw een bedragje “uitsparen” om dan overdag weer een activiteit mee te doen. Overigens hebben ook de niet-commerciële campings wel vaak een douchegebouw. Slechts 2x hebben we in de camper hoeven douchen.

    Groet,

    Krista

  • Kietree

    Jet Schreef:

    ——————————————————-

    …..dat was alleen de benzine, toch? zonder camperhuur ?)

    Hoi Jet!

    Het was inderdaad alleen de prijs van de benzine, de camperhuur die we in Nederland betaald hebben was € 37 per nacht voor type camper MH-B van Canadream. Is in het westen van Canada de benzineprijs per liter lager dan in het oosten? Wij hebben dus gemiddeld per liter bijna C$ 1,42 betaald.

    Groet, Ine

  • Jet

    Ik heb geen idee wat de benzine prijs momenteel is in West-Canada.

    Misschien dat John of Ann dat kunnen vertellen?

    Peter W had blijkbaar wel een camper op diesel, ze bestaan dus wel.

  • Kendra

    wij komen zelf net terug uit Jasper, waar de benzineprijs $1.27 per liter was. Ik neem aan dat de prijzen in BC iets hoger liggen. OVerigens rijden wij met een diesel SUV en de diesel was een cent goedkoper.

  • Rentia

    De gemiddelde prijzen van gas in BC liggen tussen 129.9 en 164.9! Dus er zit een aardig verschil in de prijzen.

    Gr, Rentia

    Campbell River, BC

    www.eagleeyeadventures.com