campgrounds juli 2013 wel of niet vastleggen ?

  • Johan en Angelique

    Hoi allemaal,

    wij plannen een camperreis voor 2 personen voor periode juli 2013 naar West-Canada, maar vragen ons af of we de campgrounds al moeten boeken of dat we ter plekke wel een plaats vinden.

    Kan iemand ons tips geven, want we lezen veel dat we in de piek-periode gaan ?

    Alvast bedankt voor jullie reacties

    Groetjes Johan en Angelique

  • Dorien

    Hoi,

    wij gaan ook in juli maar ik lees overal dat je toch altijd wel een plekje vindt als je maar op tijd bij een campground arriveert. Ik wil van te voren ook niet alles vastleggen omdat je dan toch beperkter bent in je vrijheid en dat lijkt ons niet prettig, maar ja, dat is voor iedereen anders. Als je je prettiger voelt bij de zekerheid van van tevoren vastgelegde campgrounds moet je dat doen.

    Succes met de afweging!

    gr. Dorien

  • Jet

    Over het algemeen kan je gewoon op de bonnefooi terecht, op een paar populaire plaatsen of de (lange) weekenden na.

    Tijdens de (lange) weekenden is het drukker dan doordeweeks, veel Canadezen trekken er in het weekend op uit. Vooral aan de meren waar men met de boot terecht kan, of aan de kust, of niet te ver van de stad, kan het erg druk worden. Als je nou net op zaterdagavond in zo'n populair gebied aankomt, dan loop je kans dat de campings vol zijn.

    Waarschijnlijk heb je wel enigszins een reisschema en zou je kunnen uitkienen waar je bv in het weekend bent en dat je dan zorgt dat je daar al op vrijdagmiddag aankomt of kan je voor dat weekend een camping reserveren.

    En kijk ook alvast hoeveel alternatieven je hebt, bij Tofino bv kan het erg druk zijn, er zijn weliswaar een aantal campings, maar die lopen allemaal tegen eind vd dag vol, het alternatief is 80 km terug naar Port Alberni en daar zit je niet op te wachten.

    Vorig jaar zomer dachten we dat het juist in bv de Rockies erg druk zou zijn en volle campings zouden aantreffen, maar dat was geenszins het geval. Vooral op de campings die niet reserveerbaar waren was volop plaats. Blijkbaar kiezen er toch veel mensen voor om campings wel vooraf te kiezen en die campings waren behoorlijk vol, dat waren dan ook wel weer de campings met “hook-up”, dus water en elektra. Wellicht omdat het aantal hook-up plaatsen beperkt zijn, worden deze door veel mensen wel vooraf gereserveerd.

    Wij kamperen overigens met de tent en niet met een camper,

  • Maria

    Maand Juli 2013.

    Campings zeker reserveren bij de grotere steden en parken, wij reserveren altijd via internet van thuis uit, de data zijn en route makkelijk bij te stellen, telefoonnummers meenemen en bellen,bij een reservering hoef je niet zo vroeg in de namiddag te arriveren,voor ons geeft reservering geen vrijheidsbeperking.

    Let erop of campings OV naar de steden in de buurt hebben ivm laten staan van de camper.

  • Higgy

    Wij hebben vorig jaar de campings bij Banff, Jasper en Clearwater gereserveerd. De rest hebben we op de bonnefooi gedaan, was prima te doen. Zorg gewoon dat je op tijd op een camping aankomt.

  • Pieter

    Als je een campground gaat reserveren ,heb je vaak wel kans op dat je een “reservation fee” moet betalen , dat is zo'n $5 tot $10.00 het hangt van de campground af.

  • Johan en Angelique

    Alvast bedankt allemaal. Meer reacties zijn zeker welkom :-)

    Wij gaan de Mountain Country route rijden, dat zal iedereen voldoende zeggen hopelijk. Jullie tips zijn zeker handig, omdat we willen voorkomen dat we bij aankomst te ver moeten rijden om een geschikte campground te vinden. Hoe ver liggen die campgrounds eigenlijk van elkaar ?

    Groetjes weer.

    Johan en Angelique

  • Maria

    Pieter Schreef:

    ——————————————————-

    > Als je een campground gaat reserveren ,heb je vaak

    > wel kans op dat je een “reservation fee” moet

    > betalen , dat is zo'n $5 tot $10.00 het hangt van

    > de campground af.

    Inmiddels alles bij elkaar zo,n 40 campings gereserveerd in de loop van de jaren, nooit reserveringskosten (ned) betaalt :)

  • Pieter

    http://www.pccamping.ca/parkscanada/en/terms_of_use.cgi?pg=/parkscanada/en/

    http://www.albertaparks.ca/albertaparksca/visit-our-parks/camping/fee-guidelines.aspx

    http://www.env.gov.bc.ca/bcparks/reserve/

    Maria kijk maar even naar de links boven die ik even voor jou heb geplaatst,

    Als jij in een Walmart Parkeer plaats campeert dan hoef je geen plekje te reserveren , dus geen reservation fee.

  • Kendra

    Maria, waar heb jij die camgrounds gereserveerd, dat je niet hoeft te betalen? Als je via ReserveAlbertaParks of Discovercamping (BC) boekt, moet je toch elke keer betalen.